Økonomi

Statiner belaster sundhedsvæsenet

53.000 danskere var i 2001 i behandling med simvastatiner, kolesterol-sænkende medicin. I 2005 var tallet steget til næsten 260.000 – en femdobling på få år, og en af de væsentlige årsager til, at hver dansker i snit bruger 22 procent mere medicin end blot to et halvt år tidligere. Forbrugsstigningen skyldes blandt andet fokus på forebyggelse og nye behandlingsmetoder, siger Betina Kjær Hansen, MPH og farmaceutisk udviklingskonsulent i Danmarks Apotekerforening:
– Der er sat mere fokus på forebyggelse af de otte store folkesygdomme, og derfor bruges der langt mere medicin til forbyggende behandling af for eksempel forhøjet kolesterol end for få år siden, siger hun.

Ovenstående oplysninger er fra Danmarks Apotekerforening, og som det kan ses, så mener de, at statinbehandling er en forebyggende behandling. Ægte forebyggelse er dog noget ganske andet. Det handler om at leve sundt for at undgå sygdom. At “forebygge” med symptomdæmpende medicin vil altid skabe nye problemer på grund af bivirkningerne. “Forebyggende” behandling med medicin er derfor ofte forbundet med store økonomiske og menneskelige omkostninger til følge.

© KolesterolMedicin.dk - 2019

Web